Tabbouleh plný dobrot pro mikrobiotu
To nejlepší, co pro náš střevní mikrobiom můžeme udělat, je začít u zdravé stravy. Z knihy Zdravá střeva od Justina a Ericy Sonnenburgových jsme vyzkoušeli recept na Tabbouleh plný dobrot pro mikrobiotu. Určitě stojí za vyzkoušení, proto vás dnes receptem inspirujeme. Zkuste ho a napište nám, jak vám chutnal
(4 porce, 7 g vlákniny v jedné porci)
Budeme potřebovat
1 šálek bulguru
1 šálek vařící vody
1 šálek vařené cizrny
1 šálek nadrobno nasekané zelené petrželky
1 okurka nakrájená na kousky
2 stonky řapíkatého celeru
2 středně velká rajčata nakrájená na kousky
1/4 šálku nakrájené jarní cibulky
bílý neslazený jogurt
Dresink
šťáva z jednoho citronu
stroužek česneku
olivový olej
lžička mletého nového koření
sůl a pepř
Postup
Bulgur zalijeme vařící vodou a necháme stát asi 15 minut, dokud se voda nevstřebá. V míse zatím smícháme cizrnu, petržel, okurku, celer, rajčata a cibulku. Přidáme hotový bulgur a promícháme. V menší misce prošleháme citronovou šťávu, olivový olej, česnek, nové koření, pepř a můžeme přidat i odměrku Probio. Směsí přelijeme salát, přidáme kopeček jogurtu na ozdobení a můžeme podávat.